Держмитслужба реалізувала можливість подання транзитних декларацій через «Єдине вікно»
В Україні запроваджують нову інтеграційну платформу «Єдине вікно – ЄАІС – NCTS».
Можливість подання транзитних декларацій реалізована в Особистому кабінеті на порталі Єдине вікно для міжнародної торгівлі. В даний час до переходу України на застосування NCTS Фаза 5 платформа працює в тестовому режимі.
«В ІТ-рішенні для подання транзитних декларацій через «Єдине вікно» реалізовано низку інтуїтивних функцій, включаючи можливість створення декларації Т1 щодо експортних декларацій, підбір оптимального маршруту та відповідних митниць транзиту, пошук найближчих до одержувача митниць призначення, можливість машинного перекладу мов країн-учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту та назад тощо. З повноцінним запуском системи можна буде подавати транзитні декларації навіть із мобільного телефону. Все це значно полегшить процес заповнення транзитних декларацій, оптимізує логістику та прискорить митне оформлення. Такі можливості забезпечать безпрецедентний рівень зручності та мобільності для всіх учасників транзитного процесу» – Держмитслужба.
Окрім можливості подавати транзитні декларації через «Єдине вікно» бізнесу, також будуть доступні опції подання декларації через Портал трейдера та брокерське програмне забезпечення.
Відео-презентація можливості подачі транзитної декларації до NCTS Фаза 5 через Єдине вікно.